Fermentácia

Vaše zdravie sa skrýva vo Vašich črevách. Fermentované potraviny radíme medzi tzv. Funkčné potraviny, čo znamená, že neobsahujú žiadne chemické stabilizátori ani konzervačné látky. Fermentáciou ovocia a zelenin kyslo - mliečnym kvasením, ktorej výsledkom je rad pre zdravie prospešných probiotických mikroorganizmov. Najznámejšie sú baktérie rodu Bifidobacterium a Lactobacillus. Ako všetci vieme, naše zdravie sídli v našom čreve, a probiotiká z fermentovaných potravín putujú práve tam a následne dokážu cez náš mikrobióm hotové zázraky. 

 

Benefity

-zlepšenie funkcie nášho čreva

-obnova črevnej mikroflóry po antibiotickej liečbe

-prevencia proti určitým typom rakoviny -stimulácia našej imunity

-antioxidačný účinok. -bránia množeniu patogénnych mikroorganizmov aj kvasiniek

-udržujú optimálne pH v jednotlivých častiach nášho čreva

-fermentovaná zelenina obsahuje skvelé zlúčeniny ako GABA a melatonín,ktoré podporujú duševné zdravie. Obsahujú tiež rôzne druhy baktérií Lactobacillus, ktoré sa považujú za probiotiká

Toto všetko a o veľa viac sa skrýva v našich produktoch.