Fermentácia
Vaše zdravie sa skrýva vo Vašich črevách. Fermentované potraviny radíme medzi tzv. Funkčné potraviny, čo znamená, že neobsahujú žiadne chemické stabilizátory ani konzervačné látky. Fermentáciou ovocia a zeleniny kyslo - mliečnym kvasením, ktorej výsledkom je rad pre zdravie prospešných probiotických mikroorganizmov. Najznámejšie sú baktérie rodu Bifidobacterium a Lactobacillus. Ako všetci vieme, naše zdravie sídli v našom čreve, a probiotiká z fermentovaných potravín putujú práve tam a následne dokážu cez náš mikrobióm hotové zázraky.
Benefity
-zlepšenie funkcie nášho čreva
-obnova črevnej mikroflóry po antibiotickej liečbe
-prevencia proti určitým typom rakoviny -stimulácia našej imunity
-posilnenie črevného mikrobiómu
-antioxidačný účinok. -bránia množeniu patogénnych mikroorganizmov aj kvasiniek
-udržujú optimálne pH v jednotlivých častiach nášho čreva
-fermentovaná zelenina obsahuje skvelé zlúčeniny ako GABA a melatonín,ktoré podporujú duševné zdravie. Obsahujú tiež rôzne druhy baktérií Lactobacillus, ktoré sa považujú za probiotiká
Toto všetko a o veľa viac sa skrýva v našich produktoch.